Udvidelse:

Planlagt udvidelse af Agri Energy Vrå

Vores bidrag til en grønnere fremtid.

Agri Energy Vrå har sendt en ansøgning til Hjørring Kommune om at udvide vores biogasanlæg på Smidstrupvej 445 i Vrå. Med denne udvidelse ønsker vi at spille en endnu større rolle i den grønne omstilling og gøre en positiv forskel for klimaet. Udvidelsen vil blandt andet omfatte fire nye reaktortanke, som er 6-7 meter højere end vores nuværende højeste bygning med logoet SkyClean, og en modtagehal til fast biomasse, som skal være med til at reducere lugten på anlægget. Al behandling af biomasse kommer til at foregå i en stor lukket hal med udsugning og luftrensning.

Hvad betyder det for lokalområdet?

Vi ønsker at være en god nabo og minimere eventuelle gener for vores omgivelser i form af trafik, støj og miljøpåvirkning. Vi har allerede etableret rørledninger, som gør det muligt at pumpe biomasse direkte til og fra lokale landbrug, hvilket reducerer lastbiltrafikken på vejene. Denne løsning vil vi fortsætte med, når vi udvider anlægget.

Mere trafik – hvad kan man forvente?

Når anlægget er udvidet, vil vi kunne behandle op til 600.000 tons biomasse om året. Det betyder, at der vil komme flere lastbiler på vejene omkring anlægget. For at sikre, at den ekstra trafik kan afvikles sikkert, vil vi forbedre vejforholdene på Smidstrupvej. Vi arbejder sammen med trafikeksperter for at sikre, at disse forbedringer opfylder kravene til trafiksikkerhed og forårsager mindst mulig gene for de lokale beboere.

Økonomiske og miljømæssige fordele

Udvidelsen vil øge vores positive klimaeffekt markant. Når vi er færdige, forventer vi at kunne reducere CO2-udledningen med op til 300.000 tons om året – sammenlignet med de nuværende 40.000 tons. Dette vil understøtte Hjørring Kommunes klimaplan, “Den Store Klimarejse”. Derudover vil udvidelsen gøre det muligt for os at levere overskudsvarme til op mod 1.800 husstande i Løkken og langs Løkkensvejen med billig, CO2-neutral varme.

Lokalt ejerskab og flere arbejdspladser

En vigtig del af udvidelsen er, at lokale landmænd får mulighed for at blive medejere af Agri Energy Vrå. Det vil styrke det lokale landbrug, samtidig med at vi skaber nye arbejdspladser. Udvidelsen vil skabe flere jobs både direkte på anlægget og i lokalsamfundet, for eksempel inden for transport, byggeri og service.

Download materialet som er indsendt til Hjørring kommune:

Siden vil løbende blive opdateret når der er nyt. Pt. afventer vi Hjørring kommunes materiale til forhøring.